ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή είναι αποτέλεσμα της κοινής δράσης των αγωνιστικών φορέων και σωματείων στην περιοχή μας. Μέλη της είναι ο Σύλλογος Γυναικών, το Παράρτημα Οικοδόμων, ο Σύλλογος δασκάλων «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το Παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), η Επιτροπή Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών -μέλος της ΠΑΣΕΒΕ-, το Συνδικάτο των ΟΤΑ. Οι δυνάμεις δηλαδή της περιοχής μας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ.

Η Λαϊκή Επιτροπή δουλεύει για να δημιουργηθεί η κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας στο επίπεδο της Νέας Ιωνίας. Έχει σαν στόχο δηλαδή, τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος πάλης και ανατροπής.

Στόχος μας είναι μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης να αποτελέσουμε στήριγμα για τους ανθρώπους που θέλουν να αντισταθούν σε αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα και να παλέψουν ενάντια στα αποτελέσματα της εφαρμογής της.

Από την πρώτη μέρα δημιουργίας της μέχρι και σήμερα, 4 χρόνια μετά, η Λαϊκή Επιτροπή προσπαθεί μέσα από τη δράση της να μην επιτρέψει να μείνει κανείς λαϊκός άνθρωπος χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς τροφή, χωρίς στέγη. Ταυτόχρονα συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, μπαίνει μπροστά στην οργάνωση αγώνων και παίρνει πρωτοβουλίες για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Γι’ αυτό το λόγο έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες κινητοποιήσεις στην περιοχή μας όλα αυτά χρόνια.

  • Το τελευταίο διάστημα κάναμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ με απαίτηση να προσληφθεί προσωπικό και να μην περικοπούν άλλο οι συντάξεις.

  • Πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα» κόντρα στην προσπάθεια να κλείσουν κλινικές του νοσοκομείου.

  • Μαζί με το σύλλογο γονέων των παιδικών σταθμών κινητοποιηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση των τροφείων και για την εξασφάλιση να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών λόγω της περικοπής του ΕΣΠΑ.

  • Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού ενάντια στην ψήφιση του μνημονίου και των προαπαιτούμενων.

  • Εμποδίσαμε διακοπές ρεύματος και πλειστηριασμούς σπιτιών.

  • Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και ρούχα για Έλληνες και μετανάστες.

  • Για δεύτερη χρονιά λειτουργούμε το Λαϊκό Φροντιστήριο με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών.

Όμως μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα επίθεση ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, που περιλαμβάνει την ισοπέδωση όλων των συντάξεων προς τα κάτω, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη νέα άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα προωθείται το άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ έρχεται η αύξηση της φορολογίας μαζί με την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα οδηγήσει σε νέο γύρο κλεισίματος μαγαζιών.

Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει άμεσα να υπάρξει λαϊκή απάντηση και με την απεργία της 12ης Νοέμβρη, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Δεν πρέπει κανείς να συναινέσει στη νέα σφαγή! Τώρα χρειάζεται οργάνωση και δράση, χρειάζεται ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα αντεπίθεσης που να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τα σχέδιά τους.

Γι’ αυτό το λόγο σας καλούμε τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, στις 19:00, στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας, στη λαϊκή συνέλευση που διοργανώνουμε σαν Επιτροπή για να συζητήσουμε για το πώς θα οργανώσουμε τη δράση μας και για το ποιες θα πρέπει να είναι οι πρωτοβουλίες μας για το επόμενο διάστημα.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Advertisements