Συγκέντωση για την ανεργία

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7.30 μμ

Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν που βρίσκεται ήδη στην ανεργία, που ψάχνει να βρει μεροκάματο με το δίκανο, στους απολυμένους, στους εργαζόμενους που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός παραγωγής, στους εργαζόμενους των προγραμμάτων απασχόλησης.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργατική οικογένεια! Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και την αξιοποιούν για να τρομοκρατούν, για να μειώνουν ακόμα παραπέρα τα ήδη πετσοκομμένα μεροκάματα.

Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο κι εμείς οι άνεργοι για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας στα πλαίσια των δράσεων της για την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων σας καλεί όλους την Δευτέρα 20 Οκτώβρη στις 7.30 το απόγευμα στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας, στην κινητοποίηση που οργανώνει στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας το οποίο και καλεί να:

– Να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για σύσταση επιτροπής που θα εξετάζει την επανασύνδεση του ρεύματος (απόφαση Αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.29/10205/2014).

-Την απαλλαγή των ανέργων από τα Δημοτικά Τέλη, για όσο διάστημα αυτοί είναι άνεργοι.

-Την απαλλαγή τους από τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου.

-Να χορηγηθεί στα σχολεία σε όλα τα παιδιά, ένα πλήρες γεύμα.

-Να σταλεί διάβημα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας ώστε να μην προβεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και περιουσιακών στοιχείων ανέργων, χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων κατοίκων του Δήμου μας οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν.

-Να σταλεί έγγραφο προς τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε καμία λαϊκή οικογένεια.

– Να διεκδικήσει ο δήμος για λογαριασμό των ανέργων της πόλης, δωρεάν κάρτες απεριόριστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες, όπως και μειωμένα τιμολόγια για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερό τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση εδώ

Advertisements