Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Νεοϊωνιώτη-Νεοϊωνιώτισσα,

Η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να στείλεις μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης και αντεπίθεσης για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ότι δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στο πλάι του ΠΑΜΕ να βάλουμε φρένο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης μαζί με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα.

Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!

Είναι μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης, εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής μας, προβολής των αιτημάτων μας. Είναι μέρα βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Είναι μέρα συνέχισης του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά τους που μας τσακίζουν τη ζωή.

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο του αγώνα απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά

Η ματωμένη Πρωτομαγιά διδάσκει πως τίποτα δεν χαρίζεται. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις από τα πάνω, με έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή αυτού του σάπιου συστήματος. Τίποτα δεν κερδίζεται με παζάρια και παρακάλια από τους εκμεταλλευτές, τις κυβερνήσεις, το κράτος τους. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400€ για να σωθούν τα κέρδη των βιομήχανων και των εφοπλιστών!

Εμπιστεύσου τη δύναμή σου. Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα όσο συμβιβαζόμαστε με το «μικρότερο κακό», όσο ο καθένας κοιτάει να βρει λύση στα προβλήματα μόνος του, όσο σκύβουμε το κεφάλι. Πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλο το λαό που πλήττεται, με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες που αγωνίζονται!

Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση των εργαζομένων, των φτωχών-λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ!
Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 10:30πμ
(Προσυγκέντρωση Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας στις 10:00π.μ. στην Ομόνοια)

ΟΛΟΙ στην ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας
την Πέμπτη 25 Απρίλη στις 19:00 στην Πλατεία Σημηριώτη

Advertisements