Κινητοποίηση του Συλλόγου Δασκαλων «Γ. Σεφέρης» για τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗ»
ΚΑΙ ΤΗΣ Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 του Οκτώβρη 2012 η κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη διεκδίκηση της μεταφοράς των μαθητών των ειδικών  σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης», η Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, η Ένωση Γονέων και Σύλλογοι Γονέων του Ηρακλείου , και εκπαιδευτικοί και γονείς από τα τέσσερα ειδικά σχολεία της περιοχής ( Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Ειδικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Ηρακλείου και Μενιδιού ) και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από το Δήμο Ηρακλείου.

Οι συμμετέχοντες πήγαμε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, με πούλμαν που έβαλε ο Σύλλογος των Δασκάλων κι η ΕΛΜΕ.

Όπως εύκολα φαντάζεται κανείς, εκεί συναντήσαμε … την αστυνομία. Η κυρία αντιπεριφερειάρχης μας … «δεξιώθηκε» στο πεζοδρόμιο με τη «συνοδεία» αστυνομικών και άλλων μπράβων της.

Μιλώντας συνέχεια στα κινητά της, σχεδόν σε «ανοιχτή γραμμή» με τον περιφερειάρχη, μας είπε ότι :

  • «Το θέμα κολλάει σ΄ έναν υπάλληλο … στραβόξυλο που δεν υπογράφει»
  • «Εμείς ό, τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε.  Στείλαμε ένα γράμμα στο Υπουργείο Οικονομικών».
  • Γενικά έκανε μια προσπάθεια να μας ξεφορτωθεί και να πετάξει το μπαλάκι όπου μπορούσε.
  • Μάλιστα έφτασε στο απίθανο σημείο να πεί ότι «για όλα φταίει ο Καλλικράτης». Αυτή που εκείνη τη στιγμή εκπροσωπούσε όλους αυτούς που φόρτωσαν τον Καλλικράτη (και χίλιους  δυό ακόμα αντιδραστικούς νόμους ) στο σβέρκο του λαού. Όλους αυτούς που ψήφισαν τον Καλλικράτη και που τον εφαρμόζουν ευλαβικά.

Η Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» τονίζουν ότι το πρόβλημα ούτε στο ελάχιστο δε λύθηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Κι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να συνεχιστεί με τη μορφή των παραστάσεων. Χρειάζεται η απάντηση εκπαιδευτικών και γονιών να είναι δυναμική, μαζική κι οργανωμένη απέναντι στον παιδαγωγικό φασισμό που πετά στον καιάδα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Εντύπωση προκαλεί η ηχυρή απουσία των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ηρακλείου, και άλλων διάφορων «παραγόντων» που έχουν ( και συνεχίζουν να διαφημίζουν ) τη λογική ότι «αυτά λύνονται με δημόσιες σχέσεις και έγγραφα κι όχι με κινητοποιήσεις». «Διαφημίστηκε» μάλιστα αυτή η «γνώμη» από κάποιους και πριν την κινητοποίηση.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σ΄ αυτούς που χρόνια τώρα υπηρετούν αυτή τη ραγιάδικη λογική, κατάφεραν να φέρουν το λαό στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Κατάφρεραν να διευκολύνουν τα αφεντικά τους να δουλεύουν το λαό ψιλό γαζί.

Η μόνη λύση είναι ο διαρκής αγώνας κόντρα στην πολιτική που φορτώνει τα βάρη στις πλάτες του λαού.

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ Σ΄ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΤΑ Δ.Σ.
ΤΗΣ Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».

Advertisements