Ανακοινωση-Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ !
ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  10  ΟΚΤΩΒΡΗ 8.00πμ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Συνάδελφε  έμπορε – αυτοαπασχολούμενε – βιοτέχνη,Η κατάσταση που ζούμε χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, η δουλειά μας λιγοστεύει και ο τζίρος πέφτει, Χρήματα δεν υπάρχουν για να καλύψουμε ούτε τα έξοδα , χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις σε όλη την χώρα βάζουν λουκέτο, οι ακάλυπτες επιταγές και οι συναλλαγματικές σημειώνουν απανωτά ρεκόρ, οι κατασχέσεις για χρέη στις τράπεζες, οι εξώσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, 500.000 οφειλέτες είναι στις λίστες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Μαζί με όλα  αυτά χιλιάδες  από μας δεν  μπορούμε  να  καλύψουμε τις  ασφαλιστικές μας εισφορές  με αποτέλεσμα  να μην μας δίνεται  το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε. Το ίδιο  ισχύει  και  για τους συναδέλφους  που κλείνουν  με αποτέλεσμα να μένουν την επόμενη μέρα ανασφάλιστοι και  χωρίς επίδομα ανεργίας παρότι  μας βάζουν να πληρώσουμε εισφορά αλληλεγγύης.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι απανωτές φοροεπιδρομές μας στερούν και ότι μένει από το μεροκάματο το τελευταίο διάστημα είχαμε την επιβολή του φόρου  επιτηδεύματος, τα χαράτσια της ΔΕΗ, την μείωση του αφορολόγητου, τις περαιώσεις, τις έκτακτες εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης. Και τώρα έρχεται η χαριστική βολή με την κατάργηση του αφορολόγητου και την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή ο οποίος αναμένεται να είναι από 30%-40%.

Την στιγμή λοιπόν που μας επιτίθενται με αυτά τα μέτρα προωθούν νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για τις πολυεθνικές. Δίνουν ζεστό χρήμα στις τράπεζες με το πρόσχημα να μπει ρευστό στην αγορά, αλλά οι τράπεζες δεν δίνουν φράγκο για κεφάλαιο κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα δάνειο ούτε τις τάξης των τριών χιλιάδων ευρώ

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε. Από την στιγμή που ο εμπορικός σύλλογος δεν βγάζει άχνα για όλα αυτά τα προβλήματα και δεν παίρνει ούτε μισή αγωνιστική πρωτοβουλία, δίνουμε μια πρώτη απάντηση με την κινητοποίηση στην εφορία της Νέας Ιωνίας.  Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μας μπορούμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στο κλείσιμο των μαγαζιών, στην ανεργία, στην εξαθλίωση.

Όλοι  την Τετάρτη 10 Οκτώβρη 8.00 πμ στην εφορία Νέας Ιωνίας

Επικοινώνησε μαζί μας καθημερινά 6 – 8 μμ  στα τηλέφωνα :  210 2759131  Μερτζανάκης Γιώργος (Ν. Ιωνία) , 6976747073 Φαρμάκης Κώστας (Αλσούπολη),  6976689521 Πατσάκος Βασίλης (Περισσός)

Και στο e-mail της Επιτροπής ΕΒΕ:   evenionia@gmail.com

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Ε.Β.Ε. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Advertisements