Απόφαση της συνέλευσης της Λαϊκής Επιτροπής

Με επιτυχία έγινε χτες Δευτέρα 24/9 η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής. Πέρα από το κείμενο-κάλεσμα πάνω στο οποίο βασίστηκε η κουβέντα υπήρξε η εισαγωγική ομιλία εκ μέρους της γραμματείας που περιείχε, απολογισμό της δράσης της Γραμματείας, αυτοκριτική της δουλειάς της, προβολή των νέων συνθηκών και σχεδιασμό δράσης για το επόμενο διάστημα. Έγιναν τοποθετήσεις από διάφορους συναγωνιστές και αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις ενώ η συνέλευση κατέληξε σε κείμενο με βάση το κάλεσμα και στο ψήφισμα για τα γεγονότα στη Λαϊκή Αγορά του Περισσού.

Σημαντικό επίσης είναι ότι πλέον στη Γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής συμμετέχει κι εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων στη Phone-marketing (η οποία χαιρέτισε και στη συνέλευση) όπως αποφασίστηκε και ορίστηκε μέσα από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Τετάρτη, 26 Σεπτέμβρη, 10:30 Ομόνοια

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα μας με το νέο πακέτο μέτρων ύψους 13 δις που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας.

Ήδη έχουν έρθει τα σημειώματα της εφορίας που καλούν να πληρώσουν ακόμα και άνθρωποι που είναι άνεργοι από το 2011, τα νέα χαράτσια της ΔΕΗ έχουν αρχίσει να αποστέλλονται και στο δήμο μας ενώ οι συνταξιούχοι κάθε μήνα παίρνουν όλο και μικρότερη σύνταξη. Οργανώνουμε την πάλη μας, συνεχίζουμε την άρνηση πληρωμής των Χαρατσιών.

Τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, μόνο στη Νέα Ιωνία τα τελευταία 2 χρόνια έχει κλείσει πάνω από το 30% των μαγαζιών, ενώ πάνω από τους μισούς επαγγελματίες χρωστάνε στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ταυτόχρονα μέσω της υποχρηματοδότησης των δήμων εκτός παιδικών σταθμών έχουν μείνει εκατοντάδες παιδιά στη Νέα Ιωνία και μάλιστα καλούν τους άνεργους γονείς να μην κάνουν καν αίτηση για να πάρουν το παιδί τους στο παιδικό σταθμό.  Η χρηματοδότηση για τα σχολεία έχει μειωθεί σχεδόν κατά 60% με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ορισμένα σχολεία να μην μπορούν να ανοίξουν καν, ενώ οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού θα είναι ακόμα πιο έντονες μιας και δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις.

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο σαν ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης του λαού μας. Τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά και βασικά υλικά, η μη καταβολή οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς που έχει οδηγήσει στην διακοπή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους αναγκάζει άρρωστους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται επί ώρες σε ουρές και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

 Σχεδιάζουν την συγχώνευση νοσοκομείων που θα σημάνει την μείωση κλινών και τμημάτων των νοσοκομείων, στα σχέδια τους είναι και το Αγία Όλγα, ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια τεράστια πυκνοκατοικημένη περιοχή, και ένα μεγάλο βιοτεχνικό και βιομηχανικό κέντρο που είναι η Μεταμόρφωση. Μπροστά στην κινητοποίηση των εργαζομένων του 7ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ τα μέλη μας κινητοποιήθηκαν. Δε θα το αφήσουμε έτσι θα προχωρήσουμε σε νέα κινητοποίηση στο «Αγ. Όλγα». Ακόμα προωθούν να μπει πλαφόν υγείας ανά ασφαλισμένο στα 1500 ευρώ που σημαίνει ότι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και με σοβαρές ασθένειες θα πρέπει να πληρώσουν ή να πεθάνουν.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει καμία στάση αναμονής από τον λαό μας

Η Λαϊκή Επιτροπή όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης του λαού της περιοχή μας πήρε πρωτοβουλίες με την οργάνωση κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ για τα χαράτσια, στην Αγία Όλγα για να μην κλείσει το νοσοκομείο, στον ΟΑΕΔ, συμπαραστάθηκε έμπρακτα και καθημερινά για πάνω από 100 μέρες στο νικηφόρο αγώνα των εργαζόμενων στη Phonemarketing, επανασύνδεσε το ρεύμα σε οικογένειες, οργάνωσε συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις και συνεχίζει πιο δυναμικά.

Για τον κάθε ένα από εμάς υπάρχουν δύο δρόμοι ή ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας ή ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα μας και της αντεπίθεσης

Η Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Αποφάσισε:

  • · Τη συμμετοχή στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ(προσυγκέντρωση 10πμ Μεταξουργείο)
  • · Τη συμμετοχή στην κινητοποίηση των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ(25/9)
  • · Τη συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στις εφορίες στις 10 Οκτώβρη(ΔΟΥ Ιωνίας)

Κανείς μόνος του στην κρίση

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας
Νισύρου 20, Ελευθερούπολη
laikiepitropineasionias.wordpress.com
e-mail: laikiepitropi.neasionias@gmail.com
τηλέφωνο: 210-2776787

Αποφαση συνελευσης Λαϊκής Επιτροπής

Advertisements