Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής για τη Συνέλευση στις 24/9

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !

ΔΕΥΤΕΡΑ  24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 7.00μμ στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,

Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα μας με το νέο πακέτο μέτρων ύψους 13 δις που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας.

Ήδη έχουν έρθει τα σημειώματα της εφορίας που καλούν να πληρώσουν ακόμα και άνθρωποι που είναι άνεργοι από το 2011, τα νέα χαράτσια της ΔΕΗ έχουν αρχίσει να αποστέλλονται και στο δήμο μας ενώ οι συνταξιούχοι κάθε μήνα παίρνουν όλο και μικρότερη σύνταξη.

Τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, μόνο στη Νέα Ιωνία τα τελευταία 2 χρόνια έχει κλείσει πάνω από το 30% των μαγαζιών, ενώ πάνω από τους μισούς επαγγελματίες χρωστάνε στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ταυτόχρονα μέσω της υποχρηματοδότησης των δήμων εκτός παιδικών σταθμών έχουν μείνει εκατοντάδες παιδιά στη Νέα Ιωνία και μάλιστα καλούν τους άνεργους γονείς να μην κάνουν καν αίτηση για να πάρουν το παιδί τους στο παιδικό σταθμό.  Η χρηματοδότηση για τα σχολεία έχει μειωθεί σχεδόν κατά 60% με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ορισμένα σχολεία να μην μπορούν να ανοίξουν καν, ενώ οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού θα είναι ακόμα πιο έντονες μιας και δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις.

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο σαν ένα σχέδιο μαζικής εξόντωσης του λαού μας. Τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις ακόμα και στα πιο απλά και βασικά υλικά, η μη καταβολή οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς που έχει οδηγήσει στην διακοπή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους αναγκάζει άρρωστους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται επί ώρες σε ουρές και να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακά τους.

 Σχεδιάζουν την συγχώνευση νοσοκομείων που θα σημάνει την μείωση κλινών και τμημάτων των νοσοκομείων, στα σχέδια τους είναι και το Αγία Όλγα, ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια τεράστια πυκνοκατοικημένη περιοχή, και ένα μεγάλο βιοτεχνικό και βιομηχανικό κέντρο που είναι η Μεταμόρφωση. Ακόμα προωθούν να μπει πλαφόν υγείας ανά ασφαλισμένο στα 1500 ευρώ που σημαίνει ότι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα και με σοβαρές ασθένειες θα πρέπει να πληρώσουν ή να πεθάνουν.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει καμία στάση αναμονής από τον λαό μας

Η Λαϊκή Επιτροπή όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης του λαού της περιοχή μας πήρε πρωτοβουλίες με την οργάνωση κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ για τα χαράτσια, στην Αγία Όλγα για να μην κλείσει το νοσοκομείο, στον ΟΑΕΔ, συμπαραστάθηκε έμπρακτα και καθημερινά για πάνω από 100 μέρες στο νικηφόρο αγώνα των εργαζόμενων στη Phonemarketing, επανασύνδεσε το ρεύμα σε οικογένειες, οργάνωσε συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις και συνεχίζει πιο δυναμικά.

Για τον κάθε ένα από εμάς υπάρχουν δύο δρόμοι ή ο δρόμος της υποταγής και της μοιρολατρίας ή ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα μας και της αντεπίθεσης

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό της περιοχής μας  στην Λαϊκή Συνέλευση που διοργανώνει στο ΚΕΠ τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη στις 7.00 μμ για να συζητήσουμε το πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε όλη αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα καθώς  και για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 26 του Σεπτέμβρη

Η ανακοίνωση εδώ

Advertisements