Παράδοση τροφίμων σε σχολείο

Η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας παρέδωσε σήμερα (Δευτέρα 26/3) το πρωί, τα πρώτα τρόφιμα που συγκέντρωσε για τις οικογένειες παιδιών που έχουν έντονα προβλήματα λόγω της επίθεσης της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου στην εργατική-λαϊκή οικογένεια σε συνεννόηση με γονείς και δασκάλους. Τα πρώτα τρόφιμα παραδόθηκαν στο 9ο Δημοτικό στην Καλογρέζα.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
Δεν γίνεται στον 21ο Αιώνα να λιποθυμούν μαθητές από την πείνα. Δεν γίνεται την ίδια ώρα που τσακίζονται μισθοί, επιδόματα, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα να στοιβάζονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργάτες σε ουρές ελεημοσύνης συσσιτίων για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη. Η ανακοίνωση που μοιράστηκε:
Καμιά  ανοχή  στην  ανέχεια  της  λαϊκής  οικογένειας!
Κανένα  παιδί  υποσιτισμένο!

Η επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια στο όνομα της κρίσης οξύνεται και απλώνεται ενιαία σ’ όλες τις πλευρές της ζωής μας, στο παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς. Η πολιτική της Κυβέρνησης του μαύρου μετώπου- Ε.Ε. – ΔΝΤ, ένα στόχο έχει: να διασώσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας και να πτωχεύσει το λαό.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Η ανεργία βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, σε πολλές περιπτώσεις εργάζεται μόνο ένα μέλος της οικογένειας ή και  κανένα. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει με δραματικό τρόπο τα παιδιά.

Όλο και πιο συχνά εμφανίζεται στα σχολεία το τραγικό φαινόμενο μαθητών που υποσιτίζονται, που στερούνται το κατάλληλο για την εποχή ντύσιμο, την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χαρακτηριστικό είναι   ότι πολλά παιδιά στη Νέα Ιωνία δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι!!!

Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο η Λαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει τρόφιμα και τα παραδίδει σε σχολεία με πρώτο  το 9ο δημοτικό Νέας Ιωνίας που βρίσκεται στη Καλογρέζα. Θέλουμε  να  τονίσουμε  ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ, απλώς εκφράζουμε και με αυτό τον τρόπο την ταξική μας αλληλεγγύη απέναντι  σε αυτούς που πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Αν τώρα δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, αν τώρα δεν παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, αύριο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Καλούμε μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, μέσα από τους συλλόγους και τα 15μελή, όλοι μαζί, μια γροθιά, να μην αφήσουμε μόνους κανένα παιδί, καμιά οικογένεια που δοκιμάζεται. Απευθυνθείτε στη Λαϊκή Επιτροπή για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ούτε ένα σχολείο, ούτε ένας μαθητής χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα!
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων των σχολείων και γενικά για λειτουργίες  της εκπαίδευσης

  • Ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα! Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κτλ)σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων – χωρίς την εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Μ.Κ.Ο. και χορηγών.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές ΆΜΕΣΟΣ εμβολιασμός των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί!

Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας
Νισύρου 20, Ελευθερούπολη
laikiepitropineasionias.wordpress.com
e-mail: laikiepitropineasionias@gmail.com   τηλέφωνο: 210-2776787

 

 

Advertisements