Ανακοίνωση των εργαζομένων στη Phonemarketing

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο με τις αποφάσεις του ΣΕΤΗΠ και του ΣΧΠΣ δώσαμε οργανωμένα και αποφασιστικά μια απάντηση στην εργοδοσία. Εμείς οι εργαζόμενοι στη Phone marketing δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αντίθετα οι μέθοδες που χρησιμοποίησε η επιχείρηση, η προσπάθεια να διασπάσει τους εργαζόμενους με meeting σε διάφορα σπίτια, η κλήση της αστυνομίας η οποί έπαιξε το ρόλο του τρομοκράτη και συνολικά η προσπάθεια για να υπονομεύσει τον αγώνα μας αποδεικνύουν τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει. Η ενότητα και η συσπείρωση του συνόλου των συναδέλφων ακόμα και αυτών που πιθανόν να διαφώνησαν με την κινητοποίηση, ένα πράγμα δείχνει: όσο οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους, ούτε οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους, ούτε οι νόμοι τους μπορούν να μας νικήσουν.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Επίσης αποδείχτηκε περίτρανα και στους ελάχιστους συναδέλφους, που ενώ είχαμε απεργία μπήκαν για δουλειά, ότι ο εργοδότης είναι αμείλικτος καθώς ακόμα και σε αυτούς τους ανακοίνωσε ότι θα δουλεύουν για 8 ώρες την εβδομάδα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το κεφάλαιο δεν έχει ανθρωπιά ούτε δείχνει ευγνωμοσύνη. Πιστεύει σε έναν θεό, το κέρδος.

Οι εργοδότες δεν δίστασαν να μας κατηγορήσουν ότι φταίμε για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Δε δίστασαν να προσπαθήσουν να μας «φέρουν στα χέρια» με παρουσία της αστυνομίας ώστε να μας συλλάβουν. Μάλιστα η όξυνση της κατάστασης τη συγκεκριμένη στιγμή είχε ως αποτέλεσμα τη λιποθυμία συναδέλφισσας απεργού και είμαστε σίγουροι πως ούτε για αυτό μετάνιωσαν αφού αμέσως μετά οργάνωσαν αντισυνέλευση σε άλλο μέρος από αυτό της προγραμματισμένης συνέλευσης.

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφασίσαμε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή 23/03 με τα ίδια αιτήματα. Επίσης τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση με τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας το Σάββατο στις 11:00πμ στα Πευκάκια, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της Νέας Ιωνίας. Η συζήτηση στη συνέλευση καθώς και η μαζική συμμετοχή σε αυτή φανερώνουν ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας και αυτοί που θα κάνουν πίσω δε θα είμαστε εμείς. Δε θα αποδεχτούμε τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης που χρησιμοποιεί η εργοδοσία εναντίον μας. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Καλούμε σε συμπαράσταση όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του αγώνα σε ταξική κατεύθυνση κατά της εφαρμογής των νέων αντεργατικών μέτρων, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phonemarketing

Advertisements