Ψήφισμα Συγκρότησης Λαϊκής Επιτροπής

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι της Νέας Ιωνίας μετά από κάλεσμα σωματείων και μαζικών φορέων πραγματοποιήσαμε μεγάλη συγκέντρωση την ΤΡΙΤΗ 13 Δεκέμβρη 2011. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να συγκροτήσουμε ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ για να συντονίσουμε τις δυνάμεις και τους αγώνες μας με βάση τα κοινά συμφέροντα για την ανάπτυξη ενός κινήματος πάλης και ανατροπής. Καλούμε το λαό της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ να οργανωθεί πρώτα και κύρια στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, τους φορείς και στην ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Να συμμετέχει και να στηρίξει μαζικά τις πρωτοβουλίες της. Η οργάνωση είναι το όπλο μας απέναντι στην κρίση και την αντιλαϊκή επίθεση.

Δεν  έχουμε να πληρώσουμε, δε θέλουμε να πληρώσουμε για να αυγατίσει τα κέρδη της η πλουτοκρατία

Δεν θα αφήσουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα που δε θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, συγκροτούμε ομάδες περιφρούρησης. Ήδη έχουμε καταφέρει επανασυνδέσεις σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και πριν το χαράτσι. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στη ΔΕΗ με μαζική επίδοση των χαρατσιών, όπως και στη Δ.Ο.Υ Ν. Ιωνίας για το χαράτσι που χωρίς ντροπή ονόμασαν εισφορά αλληλεγγύης. Θα συνεχίσουμε!

Δε θα αφήσουμε τον λαϊκό κόσμο χωρίς φως, χωρίς νερό χωρίς φαγητό. Παρεμβαίνουμε άμεσα σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στην λειτουργία των σχολείων, παιδικών σταθμών όπως θέρμανση κλπ. Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία. Το ίδιο απαιτούμε και για κάθε αυτοαπασχολούμενο που αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Θα απαντάμε άμεσα και μαχητικά μαζί με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ στην επίθεση των εργοδοτών, σε κάθε απόλυση, στην εφεδρεία. Συναγερμός και ετοιμότητα σε οποιαδήποτε νέα μείωση μισθών και συντάξεων.

Καμία αναμονή και αυταπάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του «μαύρου μετώπου»

Η ένταση και το βάθος της σημερινής κρίσης σημαίνει νέα μεγάλη καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων με μεγάλη αύξηση ανεργίας και ταυτόχρονα νέα μεγάλη συγκέντρωση του πλούτου της παραγωγής σε λίγα χέρια μέσω των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Έχει ξεσπάσει καβγάς ποιος θα αρπάξει περισσότερα και ποιος θα φορτώσει στον άλλο τις ζημιές.

Οι υπεύθυνοι για την κρίση την αξιοποιούν για να τσακίσουν το λαό, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους και την αδίστακτη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σε αυτό το έδαφος έχουν την δίκη τους συμμαχία παρά τις αντιθέσεις τους. Είναι η συμμαχία του κεφαλαίου των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή συμμαχία εμείς χτίζουμε τη δική μας συμμαχία, με στόχο: Να υπερασπιστούμε την εργατική και λαϊκή οικογένεια από τη βάρβαρη εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Παλεύουμε με το κοινό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, μπορούμε χωρίς αφεντικά!

Η συμμαχία μας μπορεί να δυναμώσει και να νικήσει για να πάρει στα χέρια της όλο τον πλούτο που παράγεται και την εξουσία, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.