Ψήφισμα Συγκρότησης Επιτροπής Ανέργων

Άνεργε, άνεργη

Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας την Τετάρτη 14/3 προχώρησε σε σύσκεψη Ανέργων της περιοχής μας η οποία κατέληξε στη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων και εκλογή γραμματείας της. Την ώρα που:

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η τρόικα τσακίζουν το επίδομα ανεργίας. Μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη μείωση του κατώτατου μισθού από 751€ στα 586€, μειώνουν κατά 22% όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, φτάνοντας το επίδομα ανεργίας στα 359€. Μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας σε προγράμματα επιδότησης στους εργοδότες και τους χαρίζουν τζάμπα εργάτες.

Δεν υπάρχει φρένο στην επίθεση. Με τους μισθούς των 400€, την 4ωρη κακοπληρωμένη δουλειά και τη δουλειά μία ημέρα την εβδομάδα σπρώχνουν στην εξαθλίωση όλο και περισσότερους εργαζόμενους στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της ανεργίας. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανέργων για να αυγατίσουν τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Για την ανεργία δεν φταίει ο εργάτης που τον βαφτίζουν τεμπέλη και ανειδίκευτο, δεν φταίνε τα σωματεία και οι απεργίες. Η ανεργία είναι σύμφυτη με το σύστημα.

Φταίνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζοντας τους εργάτες κλείνουν χιλιάδες μικρομάγαζα, εφαρμόζουν ελαστικά ωράρια, τσαλαπατούν εργασιακά δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές, μειώνεται η φορολογία τους, χρηματοδοτούνται από το κράτος κι όλα αυτά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Η θέση μας είναι στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών, των επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Για μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η Επιτροπή Ανέργων Ν. Ιωνίας καλεί όλους τους ανέργους να οργανώσουν την πάλη τους στο πλευρό των εργαζομένων, να δώσουν μαζική απάντηση. Καμία υποταγή στους νόμους τους. Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια και την ανεργία. Η θέση μας είναι στον αγώνα. Μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλούμε σε συστράτευση κάθε άνεργο.

Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, διεκδικούμε:

  • Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους ανέργους και τις οικογένειες τους.  Η κάλυψη να είναι από το κράτους με χρηματοδότηση 100%.
  • Άμεση εξαίρεση όλων των ανέργων από τα δημοτικά τέλη και τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Κανένας μόνος του στην κρίση

Έλα σε επαφή με το σωματείο σου, τη Λαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Ανέργων Ν. Ιωνίας

Advertisements