Ανακοίνωση για το ασφαλιστικό – Κάλεσμα για κινητοποιήσεις

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλισή μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών & των μεγαλεμπόρων της υγείας!

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους!

Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

  • Φέρνουν ένα νόμο – πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.

  • Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

  • Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.

  • Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.

  • Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.

  • Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.

  • Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.

  • Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.

  • Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.

  • Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!

  • Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Στον πόλεμό τους, απαντάμε με πόλεμο!

Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια!

Όλοι οι κλάδοι, όλα τα σωματεία, όλες οι λαϊκές γειτονιές στο δρόμο του αγώνα!

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, να νιώθουν το σφυροκόπημα
του εργατικού λαϊκού κινήματος!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ, στις 19:00, στην πλ. Σημηριώτη

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΓΕΝΑΡΗ, ώρα 11:00π.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ

Σ.Ε.Π.Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

 ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Με το νέο νομοσχέδιο που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βουλή με τη γνωστή διαδικασία του «κατεπείγοντος» και ψηφίστηκε με 153 ψήφους, ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Γι’ αυτό σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά, όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας ! Κανένας μόνος του. Συλλογικά, μαζικά και οργανωμένα ν’ απαντήσουμε.

Συνέχεια

Σ.Ε.Π.Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Ε «Γ.ΣΕΦΕΡΗ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Με την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιεί το 3ο πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο, ταυτόχρονα και με τα δύο προηγούμενα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, ενώσαμε τη φωνή μας απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που τσακίζουν το λαό μας μέσω της φοροληστείας, που παραδίδουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών.

Συνέχεια

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή είναι αποτέλεσμα της κοινής δράσης των αγωνιστικών φορέων και σωματείων στην περιοχή μας. Μέλη της είναι ο Σύλλογος Γυναικών, το Παράρτημα Οικοδόμων, ο Σύλλογος δασκάλων «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, το Παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), η Επιτροπή Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών -μέλος της ΠΑΣΕΒΕ-, το Συνδικάτο των ΟΤΑ. Οι δυνάμεις δηλαδή της περιοχής μας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ.

Η Λαϊκή Επιτροπή δουλεύει για να δημιουργηθεί η κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας στο επίπεδο της Νέας Ιωνίας. Έχει σαν στόχο δηλαδή, τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος πάλης και ανατροπής.

Συνέχεια

Κάλεσμα της ΛΕ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης!

Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα, στους μισθούς, στις συμβάσεις, στο ασφαλιστικό. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Συνέχεια

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Ο Σύλλογος εκπ/κών «Γ. Σεφέρης» ζώντας καθημερινά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε μαζική κινητοποίηση και δράση τους συναδέλφους, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές μας, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τις Λαϊκές Επιτροπές, της περιοχής μας για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και στήριξή μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Συνέχεια

«Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γ. Σεφέρης” σας καλεί σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 3 ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ –ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΘΩΜΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ
ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΚΕΠ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
(πεζόδρομος Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού
ΗΣΑΠ)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 6:00 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» Σχολείο μεταναστών

Στην περιοχή που ζούμε και εργαζόμαστε, υπάρχουν, ζουν και εργάζονται πληθώρα οικονομικών μεταναστών. Τα παιδιά τους είναι μαθητές των σχολείων μας και ξέρουν Ελληνικά όσο και τα Ελληνόπουλα. Οι ίδιοι όμως συναντούν δυσκολίες με τη γλώσσα μας.
Εδώ και τρεις σχολικές χρονιές, ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τις ανάγκες τους, δημιούργησε και λειτούργησε  μήματα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε αλλοδαπούς εργαζόμενους, οικονομικούς  ετανάστες, με εθελοντές δασκάλους – μέλη του Συλλόγου μας. Συναδέλφους που  αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και κόπο γι ́ αυτόν το σημαντικό σκοπό. Και που γι ́ αυτό, άλλη μια φορά τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε δημόσια.
Φέτος θα λειτουργήσει πάλι το σχολείο μεταναστών του Συλλόγου μας. Όποιοι άλλοι συνάδελφοι θέλουν να βοηθήσουν, ας επικοινωνήσουν με το Σύλλογο. Η συνεισφορά τους είναι φυσικά πάντα ευπρόσδεκτη.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΤΟΥ
ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ. ΣΤΟ 4 Ο ΔΗΜ. Ν.ΙΩΝΙΑΣ (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)

Παρακαλούμε ενημερώστε τους αλλοδαπούς – γονείς των σχολείων σας, ή άλλους αλλοδαπούς εργαζόμενους και οικονομικούς μετανάστες στην περιοχή :Αν θέλουν μπορούν κι αυτοί να συμμετάσχουν στο «σχολείο μεταναστών» για να μάθουν Ελληνικά.

Φέρτε τους σε επαφή με το Σύλλογό μας.
ΤΗΛ. 698 302 6656
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

«Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» 8η Εθελοντική Αιμοδοσία

Εικόνα

«… Για να είναι όλοι καλά, έτσι που εμείς, να μη
νιώθουμε ντροπή, για την τόση χαρά μας …»
( Γιάννης Ρίτσος )

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 TOY ΟΚΤΩΒΡΗ 2015
ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ Τ H 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΠΙΣΩ ΑΠ ́ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΣΑΠ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΗΛ.
6983026656
ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
6944797461
KΩΣΤΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

8η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, συνταξιούχοι, γυναίκες, άνεργοι

Η πολιτική που εφαρμόστηκε  από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο ζήτημα της υγείας, με βάση τις εντολές της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχει φέρει τα ασφαλιστικά ταμεία σε άθλια κατάσταση, τις μονάδες υγείας να υπολειτουργούν, τα νοσοκομεία εκτός από τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού να έχουν έλλειψη βασικών υγειονομικών υλικών, φαρμάκων.

Όλη αυτή η πολιτική έχει  μετατρέψει την υγεία σε εμπόρευμα, σε βάρος της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας, με αποτέλεσμα να έχουμε:

  • Συρρίκνωση των ιατρείων του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα, με τεράστιες   ελλείψεις ιατρικού και άλλου προσωπικού.
  • Μετατροπή  του ΠΕΔΥ σε μηχανισμό συνταγογράφησης με πληρωμή από τους ασφαλισμένους.
  • Αφαίρεση χιλιάδων φαρμάκων από τις λίστες συνταγογράφησης ακόμα και για βαριές και ανίατες ασθένειες.
  • Αύξηση στις κρατήσεις για την υγεία και την συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα.
  • Το ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό που δεν μπορεί να καλύψει όλους τους ασφαλισμένους καθώς εξυπηρετεί ακόμα το Ηράκλειο, τη Μεταμόρφωση, τη Φιλαδέλφεια. Από 75 άτομα που εργάζονταν το 2010 τώρα έχουν απομείνει μόνο 25 με πολύ μεγαλύτερο φόρτο δουλειάς λόγω των συγχωνεύσεων που έγιναν στα υποκαταστήματα. Αυτές τις ημέρες ζούμε το αίσχος με τις τεράστιες ουρές των ασφαλισμένων που προσπαθούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.
  • Ο ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) είχε στην περιοχή μας 4 υποκαταστήματα με αντίστοιχους γιατρούς, στην Ν. Ιωνία 75 γιατρούς ενώ τώρα 34, στον Περισσό 17 ενώ τώρα 3, στο Ηράκλειο 32 ενώ τώρα 6 ενώ της Καλογρέζας έκλεισε.
  • Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις γιατρών όπως Καρδιολόγοι, Γυναικολόγοι, Οδοντίατροι, Χειρουργοί, Ψυχίατροι, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου Ενδοκρινολόγοι, Ρευματολόγοι και Παιδοοδοντίατροι.
  • Οι ίδιοι γιατροί παράλληλα μετέχουν σε επιτροπές όπως τα ΚΕΠΑ με αποτέλεσμα οι ελλείψεις να μεγαλώνουν αφού ακυρώνονται τα ραντεβού.
  • Οι υγειονομικοί υπάλληλοι λόγω ελλείψεων εκτελούν χρέη διοικητικού προσωπικού.
  • Τα προβλήματα που υπήρχαν στο Νοσοκομείο Αγ. Όλγα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο με τη συγχώνευση Νοσοκομείων από τις γύρω περιοχές.

Η κατάσταση στην υγεία έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε δεν πάει άλλο!!
Όχι άλλη αναμονή,
Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλήμματα και τις ψεύτικες ελπίδες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου και αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την υγεία.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο της υγείας.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις.
  • Όλες οι προληπτικές εξετάσεις που απαιτούνται να καλύπτονται πλήρως, χωρίς κριτήρια.
  • Να εξασφαλισθεί το δικαίωμα στην υγεία  σε όλους όσους την έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειες τους.
  • Να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά χωρίς καμιά επιβάρυνση.
  • Να καταργηθούν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ (κέντρα πιστοποίησης αναπήρων).
  • Να επανδρωθούν όλα τα Νοσοκομεία και οι Υγειονομικές μονάδες με μόνιμο προσωπικό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ στις 10 πμ
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο
παλιό ΙΚΑ (παροχές) της Νέας Ιωνίας 

Αποκλειστικά, δημόσια και δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη